Joulu on taas, joulu on taas ^__^

Arvatkaa mitä? Kohta se tulee – vuoden 2017 viimeinen Skrolli! Toimituksen tontut ovat uurastaneet niin ahkerasti joulu-skrollitrollin pajassa.

Maistiaisina luonnosvaiheen kuvia liittyen tulevan lehden juttuun pelitekoälyistä. Ensimmäisessä kuvassa rakennetaan selvästi joulu-pelipuuta ja toisessa selvästi demonstroidaan, mitä ei saa tehdä, jos haluaa, että pukki tuo Skrollin vuositilauksen lahjaksi…

Tällaisia kuvia oikeasti piirretään lehden suunnitteluvaiheessa. Kuvista on lopulliset versiot lehdessä, varsin erinäköiset sellaiset.

 

Kävin viikko sitten katsomassa uusimman Blade Runnerin elokuvateatterissa. Siinä olikin vähän pidemmälle kehittynyttä tekoälyä, mutta sen lisäksi – ja tämä ei nyt ole varsinaisesti spoileri, mutta sinua on varoitettu – eräänlainen virtuaalinen kumppani! Ja virtuaalisista kumppaneistakin on tulevassa joulu-Skrollissa juttua! Tosielämässäni tulee nykyään niin usein vastaan tilanteita, joissa voin vain todeta, että “tästäkin aiheesta on ollut Skrollissa juuri juttua”. Oli muuten ihan hyvä elokuva.

Itse kirjoitin tulevaan lehteen jutun Flashista, koska tänä vuonna selvisi lopullinen kuolonvuosi sille – 2020. Toinen “nousu ja tuho” -tyyppinen juttu tulevassa lehdessä koskee Nettipokeria. Senhän pelaaminen on vähän erilaista nykyään kuin vielä viitisentoista vuotta sitten, koska tekoälyt ovat päihittäneet ihmiset tässäkin lajissa. Kaikkialle ne tunkee…

Lupailin viime kirjoituksessa julkaista toisen ohjelmoimalla ratkaistavan matemaattisen pulman, mutta saatte vielä odottaa hetken. Jos kuitenkin joulun alle saisin sen tehtyä, niin sitä pääsisi sitten joululomilla ratkomaan. (Sen julkaiseminen vaatii vähän esikoodailua – siksi en ole vain putkauttanut sitä ulos.)

Minun salainen ajatukseni tämän blogauksen takana on tietenkin innostuttaa teitä skrollimaisista asioista ja saada teidät tilaamaan Skrolli, jos ette ole niin vielä tehneet. Kannattaa tilata se jouluksi, koska se on hyvä tekosyy, siitä tulee hyvä mieli ja se on oikein. Ja siksi, että sen saa vielä hetken tilattua halvempaan hintaan, 35 €/vuosi.

Lisäsyy tilaamiseen voisi olla myös se, että samalla voi tilata vanhoja numeroja ja erityisesti tämän pian ilmestyvän numeron, jossa on jo edellä mainittujen juttujen lisäksi muun muassa juttua aiheista:

  • Funktionaalinen ohjelmointi
  • Supersiisti mekaaninen taskulaskin
  • Rakennetaan langaton hiiri
  • Pelimusaa soitetaan orkesterin johdolla Finlandia-talossa
  • Kyberturvaa kansalle
  • Raytraceauksen alkeet
  • Byterapers kulttuurivaikuttajana
  • Mitä kuuluu digiarkeologian suomalaisille arkkienkeleille Kasettilamereille?

Kannattaa tosin tilata pian, jos haluaa ehtiä joulunumeron ensimmäiseen, suoraan painosta lähtevään postituserään.

♫ Pelipuu on rakennettu, tekoäly on jo ovella ♫ laulelee
Valhe Kouneli, toimituspäällikkö

p.s. Kiitos Lumi Pakkanen luonnoskuvista ja julkaisuluvasta!