Hakkerit tapaavat Tampereella

Hakkerit tapaavat Tampereella

Tulevana viikonloppuna 13.-15.2.2015 järjestetään Tampeeella neljättä kertaa Hacklab Summit Finland eli tuttavallisimmin HSF. Tapahtuma on Hacklab-aktiivien ja uutta hakkeritilaa perustamassa olevien rento tapaamisviikonloppu, jossa tavataan irc-tuttuja, kehitetään labien välistä yhteistyötä ja pidetään hauskaa. Esimerkiksi Suomen hakkeritilojen yhteisportaali, hacklab.fi, on edellisten HSF:ien aikaansaannosta.

HSF:n osallistuu tänä vuonna lähes neljäkymmentä hakkeria Helsingin, Tampereen, Turun, Vaasan, Jyväskylän ja Mikkelin hacklabeista. Lisäksi on jokunen uutta perustamassa oleva.

Tänä vuonna ohjelmassa on mm. erilaisia esityksiä, vierailu Tampereen Hacklabin pajalle, lasersokkelon pelausta ja robottikilpailu.

Viime HSF:ssä oli perinteinen viivanseuraajarobottikilpailu, johon sai osallistua lähes millaisella robotilla tahansa. Tänä vuonna robottikilpailun osallistujille on jaettu samanlaiset robottirungot, joihin pitää itse rakentaa sensorit ja ohjausäly. Kilpailussa palkitaan nopeimman lisäksi myös hienoin robotti.

HSF on ”loppuunmyyty”, mutta tunnelmia voi seurata Ircnetin kanavalla #hacklab.fi ja muissa sosiaalisissa medioissa.

Myös Skrolli käväisee paikan päällä.

Teksti: Ville Ranki