Suomen pelimuseon 4 v. -synttärit 24.1.2021

Tampereella Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo täyttää neljä vuotta ja juhlii syntymäpäiviään 24. tammikuuta 2021. Perinteiseen tapaan museo viettää merkkipäivää yleisölle avoimen tapahtuman merkeissä, tällä kertaa tosin aikaan sopivasti etänä verkossa, osana Tampere Smart City Week -viikkoa.

Pelimuseon syntymäpäivillä sukelletaan muun muassa pelitoimittaja Niko Nirvin vanhojen Commodore-levykkeiden saloihin, kuullaan Hugo-juontaja Taru Valkeapään muistoja sekä tutustutaan pelimuseon uutuuksiin. Tapahtumassa haastattelijoina ja juontajina on myös useita Skrollista tuttuja nimiä.

Tapahtumaa voi seurata Suomen pelimuseon Twitchissä. Lisätiedot tapahtumasivulta.

Ohjelma

12.00 – 12.20 Kick-off. Mikko Heinonen, Pelikonepeijoonit.
12.20 – 13.30 Hugo-peliohjelman ensimmäinen juontaja Taru Valkeapää ja ohjelmaa tuottanut Jussi-Pekka Koskiranta muistelevat Hugo-peikkoa ja -peliä. Haastattelijoina Jukka O. Kauppinen ja Manu Pärssinen.
14.00 – 14.15 Kakku on vale -näyttelyn esittely. Kuraattori Riina Ojanen.
14.15 – 15.00 Tero Kerttula: Ennen ja jälkeen Hugon – pelit osana interaktiivista televisiota
15.00 – 15.15 Suomen pelimuseon uudet pelit 2020.
15.15 – 16.00 Niko Nirvin levykkeet ja Kasettilamereiden haastattelu. Jukka O. Kauppinen.
16.00 – 16.30 Virtua Racing: miten pelikabinetti rakennetaan toimintakuntoon. Toni Caven, Reprocade Oy.

Tapahtumaa odotellessasi voit lukea Suomen pelimuseosta myös Skrollista:

Janne Sirén