Elisa Viihde korvaa Assemblyn CS:GO:n SM-kisajärjestäjänä – Haastattelu

ENCE juhlimassa CS:GO-turnauksen voittoa Assembly Summer 2018 -tapahtumassa. Kuvassa Sami ”xseveN” Laasanen (vasen), Jani ”Aerial” Jussila, Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Aleksi ”allu” Jalli ja Jere ”sergej” Salo. Kuvaaja: Seul ry / Joel Tainio.

Veteraanijärjestäjä Assembly ei jatkossa järjestä CS:GO:n suomenmestaruuskisoja.

Assembly Organizing luopui eSM-kisojen eli e-urheilun suomenmestaruuskisojen järjestysoikeudestaan viime vuoden lopulla. Jatkossa Assembly keskittyy Telia E-Sports Series -kisoihin. Tulevaisuudessa SM-kisoja järjestää ainoastaan Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry yhdessä eri toimijoiden eli operaattoreiden kanssa. Operaattorit huolehtivat esimerkiksi järjestämiensä kisojen laitteistosta ja pelien suoratoistosta.

SEUL ry on vuonna 2010 perustettu järjestö, joka toimii suomalaisen kilpapelaamisen keskusjärjestönä. SM-kisojen järjestämisen lisäksi SEUL pyrkii kehittämään e-urheilua Suomessa ja tukemaan kilpapeliseuroja. Yhdistys kilpailutti alkukeväästä operaattoreita järjestämään eri pelien kisoja ja valitsi kilpailutuksen perusteella kuusi uutta järjestävää tahoa. Uusien operaattoreiden joukkoon kuuluu muiden muassa Elisa Viihde, joka korvaa Assembly Organizationin Counter-Strike: Global Offensive -pelin SM-kisojen järjestäjänä.

Vaikka Elisa Viihde järjestää tänä vuonna CS:GO:n SM-kisoja ensimmäistä kertaa, kokemusta e-urheilusta kuitenkin löytyy. Viihdepalvelun kehityspäällikkö Teemu Kosken mukaan historiaa e-urheilusta on vuodesta 2017 alkaen. Elisa Viihde on näyttänyt useita kisoja lukuisista tapahtumista.

”Ensimmäistä kertaa taisimme järjestää oman e-urheilutuotannon Porin Insomnia-tapahtumassa. Lähdimme liikkeelle Hearthstonesta, ja seuraavana vuonna näytimme Lantrek-tapahtuman kaikki pelit palvelussamme. CS:GO:ta näytimme Vectoramasta.”

Palvelulla on suunnitelmissa tehdä muutoksia kisojen järjestelyihin ja tuotantoon. Jatkossa yksi joukkue pääsee CS:GO:n eSM-kisoihin kutsulla. Loput koostuvat esimerkiksi Vectorama- ja Lantrek-tapahtumissa parhaiten pärjänneistä joukkueista.

”Tapahtumat toimivat ikään kuin esikarsintana varsinaisille SM-kisoille”, Koski kertoo.

Tuotannon puolesta Elisa Viihde pyrkii uudistamaan kisoja esimerkiksi kansainvälisellä näkökulmalla.

”Kisojen voittaja kutsutaan pelaamaan kansainväliseen Arctic Invitational -turnaukseen.”

E-urheilun SM-kisavuosi pyörähtää käyntiin tällä viikolla Finnish E-Sports Leaguen eli Suomen Elektronisen Urheilun Liigan järjestämillä Overwatch-karsinnoilla. CS:GO:n karsinnat alkavat toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Käymme tulevaa kisavuotta tarkemmin läpi kesäkuun Skrolli-lehdessä (Skrolli 2019.2). Voit tilata Skrollin täältä paperilla, diginä (iOS/Android) tai pdf-lehtenä.

Janne Laukkanen, Tomi Pyy


Skrolli on suomalainen tietokonekulttuurin erikoislehti, joka on suunnattu tee-se-itse-tekijälle, koodaajalle, elektroniikan rakentelijalle, pelaajalle – uuden ja vanhan tietokonekulttuurin ystävälle. Skrollia toimitetaan pääosin vapaaehtoisvoimin ja se painetaan paperille. Lehdestä on myös digitaalinen versio. Tilaa Skrolli