printf(“Hei maailma!”)

Kuva: Mikko Torvinen

Skrollin toimituksen blogi aukeaa virallisesti tämän ensimmäisen postauksen myötä. Haluatko tietää mitä juttuja seuraavaan Skrolliin on tulossa? Stay tuned.

Ja aasinsiltana englanninkielisestä fraasista, tiesitkö että toinen englanninkielinen Skrolli ilmestyi Assyjen alla?

Blogissa on tarkoitus kertoa tulevan lehden aiheista, fiilistellä viimeisintä, jakaa materiaalia joka ei sopisi lehteen tai virallisiin nettijulkaisuihin, ja mitä ikinä skrollimaista nyt keksitäänkään.

Päivityksistä vastaa pääosin Skrollin toimituspäällikkö (allekirjoittanut) – siis se tyyppi, joka huolehtii lehdestä kokonaisuutena ja jonka pitäisi suunnilleen tietää, mitä juttuja lehteen on tulossa ja mikä on lehdenteon kokonaistilanne. Se, joka valvoo painopäivää edeltävänä yönä ja kasvattaa harmaita hiuksia. Päätoimittajien, taittajan ja muiden ohella…

Asiaan: vuoden kolmosnumero on hyvällä mallilla. Yleensä tässä vaiheessa moni juttu on vielä auki ja sitten deadlinen lähestyessä ollaan vähän paniikissa. Sellaista oli ainakin Skrollin teon ensimmäiset kolme–neljä vuotta. Olin mukana todistamassa.

Tulevan lehden pääjuttu on laaja katsaus lentokonesimulaatioihin. Juttua työstävät yhdessä pitkän linjan lentosimuharrastajat Pii Anttonen ja Ville Ranki sekä asiantuntijatoimittajamme Jukka O. Kauppinen, lennokkaiden pelijuttujemme maestro.

Kooditoimittajamme, tietojenkäsittelytieteen tohtorikoulutettava Jarno Niklas Alanko kirjoittaa äänitiedostojen pakkaamisesta, ja älysopimuksia työkseen kehittävä Ville Sundell kertoo, että mitä hittoa ne älysopimukset oikein ovat. Tulossa on myös annos Amigaa ja demoskeneä tuttuun malliin, ja kirsikkana kakun päällä Hörhö-juttukategoriamme saa yhden uuden artikkelin, jossa kummitusten olemassaolo todistetaan älyluuri kädessä.

Luvassa on toki paljon muitakin juttuja, mutta niistä sitten lehden ilmestyttyä! Minkälaiseen juttuun oheinen kuva mahtaa liittyä?

Jos et ole vielä tilannut Skrollia, vielä ehtii! Saat aiemmin tänä vuonna julkaistut kaksi lehteä postissa, ja uunituore kolmosnumero tipahtaa postiluukustasi valaisemaan syyskuun hämäriä iltojasi. Puhumattakaan joulukuun numerosta! Siihenkin ollaan suunniteltu jo kaikkea jännää…

Voit myös aloittaa tilaamisen tämän vuoden kolmosnumerosta: vuoden kaksi viimeistä lehteä ja koko seuraava vuosi yhdessä (yht. 6 lehteä) maksavat 45 €. Skrollin vuositilaus 2018 maksaa toistaiseksi vain 35 euroa ja sisältää neljä kolmen kuukauden välein ilmestyvää lehteä.

Skrollia toimitetaan vapaaehtoisvoimin, mutta maksamme avustajillemme, kirjoittajille ja kuvittajille, pienen palkkion. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan tekemään Skrollia, ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen toimitus@skrolli.fi. Taitojesi ei tarvitse olla ilmiömäiset, kunhan sinulla on jotain kiinnostavaa annettavaa ja olet hyvässä skrollihengessä mukana!

Seuraava lehteä odotellen,
Valhe Kouneli, toimituspäällikkö