Kuusnelosgraafikkojen käsissä syntyi 8-bittinen Manboobs-poikakalenteri

Unohda palomiehet ja sairaanhoitajat. Manboobs-poikakalenterissa on tarjolla uhkeita kasibittisiä miesvartaloita.

Manboobs-kalenteri kokoaa yhteen mielenkiintoisella tavalla suomalaisen Commodore 64 -grafiikan tämän päivän kärkinimien töitä. Kalenterin malleina on kotimaisia C64-demoskenessä tunnettuja raamikkaita miehiä. Sitä myydään rajoitettu painos lokakuussa järjestettävän Zooparty 2017 C64 -demopartyjen tukemiseksi.

Manboobs-projekti sai alkunsa, kun Zoopartyn järjestäjät miettivät chatissaan sopivia tukituotteita. Keskustelu rönsyili tyypillisten T-paitakokojen ahtauden kautta miestisseihin. Kun soppaa maustettiin vielä muutamalla hyppysellisellä vapaata assosiaatiota, ajatus miestissikalenterista keittyi lopulta kasaan.

Zooparty manboobs poikakalenteri

Kermavaahtoa ja Paavin kädet

Projektin kätilönä ja taiteellisena johtajana toiminut Tommi ’Electric’ Musturi kertoo syntyvaiheista:

– Kuvia työstämään kutsuttiin suomalaisen C64-scenen parhaimmisto, onhan koko ZOO-tapahtuma jonkinlainen suomalaisen nepascenen näyteikkuna muuhun maailmaan.

Mallit ottivat itse itsestään luonnokset, jotka annettiin edelleen kuusnelosgraafikoiden käsiteltäväksi. Hurjimpiin kuvaluonnoksiin oli tarjolla kermavaahtoa ja kirsikoita. Osa puolestaan oli pikaisia selfieräpsyjä tai salaisten kotiarkistojen aarteita.

– Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä kalenteriin yksi kuva kahdeltatoista eri C64-sceneryhmältä. Kuvaformaateiksi valittiin alkukantaiset C64-kuvamuodot: hires ja multicolor bitmap sekä PETSCII.

Esimerkiksi lomitettujen kuvien toteuttaminen kirjapainotaidolla olisikin ollut haaste. Malleiksi valikoitui scenen raamikkaampaa osastoa, jota kontrastin vuoksi höystettiin muutamalla hernekepillä. Kalenteri päätettiin tehdä ajattomaksi siten, että sitä voi käyttää minä vuonna tahansa.

Zooparty manboobs poikakalenteri

Sensuellisti huumorilla

Piirtäjille annettiin vapaus myös muokata kuvien taustoja ja kontekstia. Erääseenkin otokseen on lainattu kädet itse paavilta. Malleja on puolestaan aseteltu muun muassa aurinkorannalle, vaahtokylpyyn tai hämyiseen motellihuoneeseen. Vaikutteita on ammennettu myös C64-pelimaailmasta.

Yhteinen nimittäjä miestissien lisäksi on kuitenkin huumori.

– Ajatuksena oli siis parodioida pornokalenteria ja hieman vinksauttaa omalta osaltamme sen perinteistä sukupuoliasetelmaa. Noin yleisesti kalenterin ohjeistuksena oli kuitenkin olla enemmänkin ”sensuelli” kuin ”härski”.

Kalenteri lähti liikkeelle humoristisena projektina, mutta sitä työstettiin täysin tosissaan. Valmistuneiden kuvien näkeminen innoitti tekijöitä entistä malliikkaampiin suorituksiin. Projektin mallit ja pikselöijät lähtivät talkoohengessä mukaan, mikä ylipäätään kuvastaa ZOOn ja oldskool-scenen henkeä, Musturi kertoo.

Aiheen tiimoilta onkin mahdollisesti luvassa jatkoa. Mutta mitä, sen tekijät jättävät vielä salaisuuden verhon taakse.

Zooparty manboobs poikakalenteri

Kalenteria voi tilata Zoopartyn sivuilta: http://zooparty.org/manboobs/

Lisätietoja: http://zooparty.org/

Teksti: Teppo Keitaanniemi
Kuvat: Ari ”Duce” Seppä, Tommi ”Electric” Musturi

Zooparty manboobs poikakalenteri