Richard Stallman lähetti terkut skrollaajille

Haaga-Helian järjestämässä Happy Hacking Dayssa nähtiin 11. helmikuuta monenlaista viritystä. Eri tahot olivat tulleet puhumaan ja esittelemään toimintaansa Haaga-Helian Pasilan toimipisteeseen. Kunniavieraslistalle oli saatu houkutettua jopa GNU-projektin isä Richard Stallman.

Skrolli tavoitti Stallmanin lyhyttä juttelusessiota varten, ja hän lähetti lukijoillemme seuraavat terveiset:

”Tulevaisuus luodaan yhdessä. Toivon lukijoidenne osallistuvan tulevaisuuden rakentamiseen. Tehkää siitä hyvä. Yksityisyyden puolesta pitää taistella. Periksiantamiselle ei ole tilaa – emme voi kuin jatkaa vapauksiemme puolustamista.”

Stallmanin lisäksi tilaisuudessa kuultiin useita muita puhujia, muun muassa Skrolliinkin tutkimuksistaan kirjoittanutta Oona Räisästä. Skrolli viihtyi Happy Hacking Dayssa hyvin. Toivottavasti ensi vuoden puhujat ovat yhtä innostavia.

Lisätietoja: stallman.org

Lisätietoja: en.wikipedia.org/wiki/Richard_Stallman

Lisätietoja: www.happyhackingday.org

Teksti: Tapio Berschewsky
Kuvat: Tapio Berschewsky