Hacklab Summit 15½ pidettiin Helsinki Hacklabilla

Viikonloppuna 5.-7.6.2015 pidettiin Suomen hakkerien tapaamisviikonloppu HSF15½ Helsinki Hacklabin uusissa tiloissa Pitäjämäessä. Puolikas tulee nimeen siitä, että HSF15 pidettiin jo helmikuussa Tampereella ja tämä on uusi kesätapaaminen.

HSF alkoi perjantai-iltana jolloin juhlittiin samalla Helsinki Hacklabin 5-vuotisjuhlia kakkukahvien kera. Paikalle saapui väkeä Tampereen, Turun, Vaasan, Porin ja Mikkelin hacklabeista. Tämän jälkeen siirryimme buffet-illalliselle läheiseen thaikkubuffettiin, jossa labit kertoivat kuulumisensa.

Labin pihaan oli tuotu peräkärrysauna, joka lämpeni joka ilta. Lauantaina päivällä hakkerit kävivät pelaamassa sisäpaintballia Sissos Paintballilla. Vähemmän mustelmia aiheuttavana vaihtoehtona oli tutustuminen Pajamäen bunkkereihin. Lauantain pääohjelmana oli HSF:ien perinteinen robottikilpailu. Jälleen kerran ajettiin roboteilla rata ympäri, mutta tällä kertaa radan pohja oli epätasaista hiekkaa, joten robottien maastokelpoisuuteen täytyi panostaa entistä enemmän.

Kisaan osallistui kaksi helsinkiläistä, tamperelainen ja turkulainen robotti. Tällä kertaa ei täysin autonomisia robotteja nähty, mutta Tampereen robottia ohjattiin videolinkin välityksellä. Turun joukkue osoitti todellista urheiluhenkeä robottinsa viimeistelyssä. Se mm. sahattiin keskeltä kahtia ja pidennettiin, jotta siihen saataisiin isommat renkaat ja enemmän maavaraa. Valitettavasti robottiin tuli muita ylitsepääsemättömiä teknisiä ongelmia, eikä se päässyt rataa ympäri. Helsingin RC-panssarivaunun runkoon tehty robotti kärsi telojen irtoamisesta ja voimansiirto-ongelmista mutta pääsi lopulta radan ympäri. Nopeuskilpailun lopulta voitti Tampereen Hacklabin Petri Mantereen rakentama robotti ”O10”. Äänestämällä pisteytetyn kauneuskilpailun voitti Turun ”FAILIX-LINTU”.

Kisan jälkeen suunniteltiin hakkerien yhteisen ”kattojärjestön” hacklab.fi:n tulevaisuutta. Helsinki Hacklabin Jari Kangas esitteli erittäin taitavasti rakentamaansa analogista Pong-peliä. Samassa yhteydessä Jari lupaili kirjoittaa aiheesta artikkelin Skrolliin. Lisäksi näimme satunnaisia esitelmiä esim. MicroPythonista.

Sunnuntaina tehtiin yhteenveto HSF:ssä tehdyistä päätöksistä. Seuraava HSF järjestetään talvella Tampereella – tällä kertaa isommissa tiloissa, jotta kaikki halukkaat varmasti mahtuvat. Perinteinen robottikisa on jälleen luvassa entistä paremmaksi viilatuilla säännöillä.

Lisätietoja hakkeritoiminnasta: hacklab.fi

Teksti: Ville Ranki